Inför hösten – damlaget

Snart är semestern över för vårt damlag. Vi passade på att få en pratstund med Simon Olsson, sportchef dam, för att summera vårsäsongen och blicka mot hösten.

Efter vårsäsongen är precis hälften av de 26 matcherna spelade. Och SFK parkerar på en fjärdeplats. En placering som Simon inte är helt nöjd med:

– Nja, vi är nog inte helt nöjda förrän vi är i toppen av tabellen skulle jag säga. Men utifrån förutsättningarna med väldigt många skador under våren så tycker jag ändå spelarna och tränarna presterat bra och gjort fina resultat. Men vi hade ju gärna hoppat upp några placeringar.

När våren summeras har laget spelat in 25 poäng – 7 segrar, 4 oavgjorda och 2 förluster. Men det Simon framförallt fastnar vi när han ska sammanfatta våren är spelargruppen:

– Det finns säkert massor man kan lyfta fram från våren men det jag fastnar vid i år är vi fått ihop en väldigt bra spelargrupp. Vi har inte bara grymma fotbollsspelare utan även väldigt bra personer vilket är minst lika viktigt om man ska nå långt tillsammans. Så gruppens utveckling har varit spännande att följa under våren.

Och på tal om utveckling – några av de yngre spelarna har verkligen tagit för sig under våren.

– Våra yngre spelare Matilda O’Konor & Klara Silverberg Engholm som inte spelat så mycket seniorfotboll tidigare tycker jag tagit jättefina kliv i utvecklingen i år, sen ska man ju självklart inte glömma bort Agnes Johansson som är född 2009 och som gjort a-lagsdebut. Man kan tro att hon spelat seniorfotboll i flera säsonger, säger Simon.

Inför hösten ser truppen dessutom intakt ut – sånär som på en spelare:

– Leah Agrell har lämnat för college i USA. Tungt tapp såklart men superkul för henne & vi är väldigt glada för hennes skull.

Med Leah ut har man istället passat på att få tillbaka en fd SFK-are:

– Alice Johansson (storasyster till Agnes) kommer tillbaka till SFK. Hon har gjort det bra i division 2 så det ska bli spännande att följa hennes utveckling i division 1-miljö nu. Sen får vi se om det händer något mer med truppen.

Simon fortsätter:

– Vi är dock extremt glada för att Sofia, Engla & Wilma är tillbaka i träning nu efter att ha varit skadade under våren.

Med en på papperet ännu starkare trupp siktar också Simon högre inför hösten:

– Vi vill vara minst topp 3 när säsongen slutar. Allra helst högst upp men då behöver Team TG tappa poäng inte bara mot oss. Det kommer vara svårt, hårt jobb kommer krävas men vi har absolut kapacitet att klara av det.

Damernas höstsäsong inleds hemma på Vallen, måndagen den 5 augusti klockan 20.00, då Enskede kommer på besök.
 
 
 
 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *